پیوست سخنرانی رحلت امام۹۷
بازنشر
* به بهانه حکم ۶ ماه حبس برای یک مستندساز بخاطر نشان دادن خانه یکی از مقامات!
*”مساله” اینجاست:
وقتی ماجرای ویلای ۱۰۰۰۰متریای که ۲۵ سال در تصرف یک مقام عالی رتبه بود علنی شد، سؤالاتی پدید آمد که آیا فقط همین یک ویلا در تصرف غیرمجاز است؟! آیا اگر ایشان هنوز در مسئولیت خود باقی بود، کسی جرأت تعرض به تصرف غیر مجازش داشت؟!
میدانید ریشهی این مصائب کجاست؟!
این انقلاب، حدوث و بقائش با حضور انبوه مردم بوده است. اصلیترین نگهدار ارزشهای این انقلاب و پیشبرنده به سمت اهدافش مردم متولی به ولایتاند. با خمینی بزرگ انقلاب کردند و پای همه سختیهای جانکاهش ماندند. با جانشین صالح او انقلاب را از فتنهها حفظ کردند و با وجود همه نامردمی برخی مسئولان و سیاستها، هنوز هم حتی پس از اعتراضات دیماه۹۶ اکثریت قاطعشان از سیاستهای کلان و کلی نظام حمایت میکنند(نظرسنجی مرکز مطالعات بین المللی و امنیتی دانشگاه مریلند).
http://tn.ai/1645853
این یعنی مردم هنوز “نظام” را در مسیر “انقلاب” و اهداف و آرمانهای آن میبینند حتی اگر حرکتش گاهی کند و از جاهایی گلهها داشته باشند.
اما نظام[مجمع تشخیص مصلحت نظام برای نمونه] به این مردم چه نگاهی دارد؟!
پریروز برای حفظ “جان” شخصیتهای ارزشمند انقلاب -مثل مطهریها- تیم حفاظت شخصیتها را پذیرفتند ولو آن شخصیتها را از مطهری و بهشتی به افراد زیادی تسری دادیم که بسیاری از آنها هیچ دشمنی جز نفس امارهشان ندارند!
دیروز باز برای حفظ “حیثیت” شخصیتهای انقلابی چون بهشتی مظلوم در مقابل تخریبهای سازمان یافتهی مجاهدین و تیم بنیصدر و… قانون مجازات اسلامی را تنظیم و مدعی العموم را به یاری آوردیم. گرچه باز از آن شخصیتها به مسئولین جزء هر ادارهای تنزل شد. توهین و تخریب او -حتی اگر سدی مقابل حرکت انقلاب هم باشد- “جرم عمومی” تلقی شد که غیر خودش، مدعی العموم هم میتواند متهم را به دادگاه بکشاند (ماده ۶۰۹مجازات اسلامی).
mshrgh.ir/487570
در این دو گام، مسئول مقابل “دشمن” و “دشمنی” حفظ میشد. اما در گام جدید مصوبهای در مجمع تشخیص مصلحت نظام(!) تصویب شد که مردم را نسبت به اطلاع از داراییهای مسئولین هم نا اهل دید و انتشار داراییها -حتی اگر کاملا منطبق با واقع و بدون هیچ توهین و حتی نقد هم باشد- را جرم خواندند! و برایش حتی اگر انتشار اطلاعات، غیر عمد هم باشد کیفر قرار دادند! (مصوب۱۸مهر۹۴).
تمایز را متوجه میشوید:
حفاظت از جان شخصیت در مقابل “ترور” و حفاظت از حیثیت آنها در مقابل “تخریب” بود اما حفاظت از اموال مسئولان در مقابل “اطلاع” شد!
حفاظت از جان آنها مقابل “فرقان و گروهک رجوی” و حفاظت از حیثیت آنها در مقابل “سمپاتهای سازمان یافته بنیصدری و سازمان مجاهدینی” بود اما حفاظت از اموالشان در مقابل “مردم” شد! یعنی همان اصلیترین موتور محرک انقلاب به سمت اهدافش.
وقتی” اطلاع ” نبود، “اصلاح” نیست. وقتی اصلاح نبود، “فساد” مثل موریانهای تنه نظام را میخورد و هر از چند گاهی شاخهای پوسیده جدا و عیان میشود.
جای “دید نافذ مردم” به چند ادارهی عریض و طویل بسنده شد که الحمدلله همیشه بهانهی کمبود بودجه، عدم تناسب میزان نیرو با وسعت بازرسی، نبودن شکایتی از دستگاه مربوطه و… را دارند و البته خود صد چندان نیازمند نظارت عمومی ملت رشید و انقلابیاند.
مثل این مصوبات موجب میشود “صرف اطلاع رسانی” به مردم هم جرم و مستوجب زندان و شلاق شده بالتبع مردم بیتفاوت شوند و موتور محرک انقلاب رو به خموشی و خمودی رود و فقط حضورش در راهپیمایی ها طلب گردد.
البته جای اطلاع درست، هزاران شایعهی بدتر از دارایی های واقعی مسئولین دست به دست شود و ذهنیت جامعه را تخریب کند. و ناامیدی را نتیجه دهد.
امیرالمومنین(ع) اما با وجود عصمت نگاه مردم را ناظر خود و اطلاع آنان را محک گرفت آنجا که دارایی اندک خود را به مردم نمایاند و فرمود: اگر روزی که از شهرتان میروم وضعم غیر از وقتی است که آمدهام پس حتما از خائنین هستم!(المناقب ج۲ص۹۸).